Resfeber

Jag är inte den enda som älskar att resa. Som många andra blir jag rastlös om jag inte kommer iväg åtminstone en gång per år. Och även om lyxhotell säkert är en fantastisk upplevelse så har vi fått kläm på detta med budgetresor som ändå maxar upplevelsen. Men på ett sätt som passar min familj.

Vi brukar försöka få till ett bostadsbyte via en organisation (www.homelink.org) och på så sätt bo i en hel lägenhet eller hus helt gratis. Ibland ingår även lån av en bil.

Får vi inte till ett bra bostadsbyte så är Air B&B ett gott alternativ. Min familj tycker nämligen om att ta det väldigt lugnt på morgonen. Äta frukost, surfa, läsa, dricka mycket kaffe. Sånt vill man inte inne på ett hotellrum. Däremot i ett riktigt kök och på en terass eller i en trädgård.

Sen masar vi oss ut fram emot lunch. Om vi inte ska åka någonstans speciellt och behöver vara tidigt ute. Men det är skönt att kunna välja.

Denna vecka bor vi i en förort till Cannes, på Franska Rivieran, nära en av våra favoritstränder, Théole sur Mèr. Men vi har även en annan strand 50m från lägenheten. Och maten är underbar överallt här men vi kan även välja att laga mat själva.

Det är en semesterresa som verkligen passar familjen Bergman Hughes.

Men jag kan inte vara borta för länge på sommaren. Den tiden är nämligen högsäsong för en nyföddfotograf. Jag fotograferade bebisar i i det sista veckan innan vi reste och när vi kommer hem, den 15 juni, är det proppfullt i kalendern igen ett par veckor framåt. Fantastiskt roligt!

Så jag är glad att vara här men ser fram emot att komma hem!

Jag hoppas du har en skön sommar framför sig också! 

kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *