Tacksamhetsbootcamp i pandemitider

Det är inte alltid lätt att se precis allt som är välsignat i ens liv. Speciellt nu kan det vara svårt för många. Och ibland är det som om motgångarna hopar sig och läggs på hög. Då är det svårt att skilja små pyttebekymmer från stora trauman. För man är så sliten och ser inte skillnaden. Och så vräker man ur sig en harang om alla sina svårigheter på i en facebookgrupp bara för att ventilera – och få lite medömkan av andra medlemmar i gruppen.

Precis detta hände nyligen en vän till mig och jag klandrar henne inte men INGEN, allra minst hon, vinner på ett sånt drag. Det har varit tufft för henne men alla går igenom perioder då man möts av motgång efter motgång. Alla.

Det är just då man måste börja träna på att fokusera på det man har att vara tacksam över. Är man otränad och mest uppfattar sina svårigheter och allt negativt man möter får man kamma till sig och sätta sig i bootcamp. Tacksamhetsbootcamp. Träning och åter träning. Var tacksam! 

Jag har mindre business denna sommar än jag någonsin haft. Sommarhalvåret är högsäsong för en nyföddfotograf men kalendern i år ser inte alls ut som vanligt. Men jag visste att det skulle bli så. Jag är inte förvånad. Jag är TACKSAM!

För jag är frisk. De jag älskar är friska. Jag har en ljuvlig studio I MITT HEM. Jag får möjlighet att vara kreativ varje dag. Jag är stark. Jag har vänner som bryr sig om mig.

Jag har mer TID – till att läsa, skapa, planera, andas djupt, träna, utbilda mig online, träna,  testa nya saker och nätverka.

Och så kommer det faktiskt en del kunder. Med sina ljuvliga bebisar. Och jag får skapa sen vackra väggporträtt som jag vet ger ofantlig glädje till familjerna. Så jag fokuserar på allt detta goda och väntar ut den här fasen. För det är en fas. Och det kommer fler. Både bra och dåliga.

Jag spelar det långa spelet. Väntar tålmodigt på nästa period av mer lättuppnådd framgång, vänder blicken mot all min nuvarande lycka och är TACKSAM.

kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *