2019 – framtiden är här!

Strax före nyår tittade jag på en serie om framtiden på SVT Play. “År 1 Million”. Om den extrema framtiden. En framtid som är svårt för de flesta av oss (alltså inte framtidsforskare, fysiker, sciencefictionförfattare mfl.) att föreställa oss. Men jag tror på att den kommer, den där otroliga framtiden.

Jag tror också på att även 2019 kommer att ha en Nyårsafton och en Nyårsdag – 2020. Då kan jag se tillbaka på det gångna året och antingen bara se en fortsättning på 2018 utan några större skillnader – ett tvillingår. Eller så skulle 2019 kunna vara det året då jag tog de första stegen mot vad som ska bli större förändringar, mot det liv jag längtar efter.

För det är ju så att även den extremt annorlunda framtiden skapas med små förändringar och framsteg i de närmaste dagarna, veckorna… timmarna. Och förändringar startas i en längtan efter nya tillstånd.

Jag vill inte förändra allt i mitt liv. Det är mycket som är precis så som jag vill ha det. Men det finns även en hel del annat jag föreställer mig. Så den här första delen av Januari 2019 ska jag sätta mig ned och verkligen tänka igenom hur mina små steg mot den framtid JAG vill skapa ska se ut. Hur ska mitt tillstånd vara Nyårsafton 2019? Vilka minnen ska jag glädjas åt? Vilka framgångar kan jag fira? Vilka nya vänner har jag hittat och hur har jag fördjupat relationerna med mina gamla vänner?

Ja, det finns många fler frågor jag kan ställa mig och listan på vad jag vill att mitt liv ska innehålla, Nyårsafton 2019, det är det dags att lägga en plan för nu. Jag är inte världsbäst på att lägga och följa planer. Men … 2019 kanske är året då det ska förändras.

Nu ska jag tänka fram min önskelista och sedan, Nyårsafton 2019, ska jag dela med mig av hur det gick. GOTT NYTT 2019!

kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *