Amma mycket, sova mer – Tuttorsdag på Magpodden

Idag var det Thanksgiving. Jag ville bara börja med det, för min man är amerikan och han satt och trängtade efter pumpkin pie (och lite sitt gamla liv) på den här EXTREMT viktiga dagen. I USA. För här i Sverige bryr vi oss inte alls. Det tycker han är sorgligt … men det är ju inte vår historia, det där med pilgrimernas första skörd och indianerna och … ja, det är ju en no brainer!

På lördag ska vi laga den klassiska Thanks Giving Middagen och helgen efter gör vi om det igen i ett rum fullt med andra amerikaner. Då ska han väl bli nöjd.

Idag var det även TUTTORSDAG på Magpodden. Det var ju det jag egentligen skulle komma till. På en fotografering nyligen pratade jag med Emilie om hur hennes amningsupplevelse (och mammaupplevelse) med 4 mån gamla Oscar var radikalt annorlunda från den hon hade med sitt första barn.  Det är något jag har hört förr.  Och oftast blir det BÄTTRE andra gången.

Emilie kände att något behövde förändras från första gången och ramlade på en text av Camilla Läckberg där hon skrev om ur hon hade anammat metoder och rekommendationer av Anna Wahlgren, ur Barnaboken. På vinst och förlust följde Emilie råden och var väldigt nöjd med hur det blev! Nu berättar hon i vårt samtal!

HÄR KAN DU LYSSNA PÅ SAMTALET 

 

kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *