Resa – Lissabon

Jag älskar att resa! Gör det långt ifrån tillräckligt tycker jag men vet å andra sidan att det finns de som reser mycket mer sällan. Så jag ska inte gnälla.

Jag har en bucket list med resmål som jag vill ta mig och så sakteligen ska det väl bli av. Nu åkte jag till Lissabon med dottern på höstlovsresa i år. Vi brukar alltid resa på våren och sommaren men jag kände att jag inte bara ville se dottern liksom bara sitta av lovet det här året. Så jag slog till.

Och jag har alltid velat åka till Lissabon men … jo, det var bra och jag ångrar inte resan. Men jag tror inte att jag åker tillbaka. Det var inte fullt så vackert som jag trodde och jag lyckades inte hitta den fantastiska maten alla pratar om heller. Vilket förstås inte betyder att den inte finns. Och delar av staden var väldigt fina men andra delar var rent av sorgligt slitna. Övergivna, förfallna hus såg jag väldigt ofta och trafiken genom stan blev extremt trögflytande bara lite senare på eftermiddagen.

Men jag har försökt fånga det vackra på resedokumentationen här i filmen. Kanske blir Lissabon DITT favoritresmål.

Det bästa var tveklöst att jag fick tillbringa 5 dagar med min älskade unge –  stora delar utan en skärm mellan oss. Det var värt resan!

 

kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *